HENGELO - Door een ernstig verkeersongeval op de snelweg A35 tussen Hengelo en Almelo zijn woensdagavond twee mensen omgekomen en vielen twee zwaargewonden. Nog eens vier anderen raakten lichtgewond. Een personenauto werd geplet tussen een dubbeldeksbus, die vaart minderde voor een file, en een achteropkomende vrachtwagen.

De doden vielen in de personenauto, die in brand raakte. Een derde inzittende van deze auto raakte ernstig gewond, evenals de chauffeur van de vrachtwagen uit Tsjechië. In de bus zaten 85 scholieren en zes begeleiders van het Candea College in Duiven. Door rookontwikkeling in de bus ontstond even paniek maar de begeleiders zorgden ervoor dat de huilende jongeren snel de bus uit waren.

Snelweg

Het ongeval gebeurde even na 21 uur bij afslag Borne-West richting Deventer. De politie sloot de snelweg direct af voor al het verkeer. Het ongeval gebeurde niet in de buurt van wegwerkzaamheden, aldus de politie, die de oorzaak van het ongeval nog onderzoekt. Afgelopen weekeinde verongelukten op dezelfde snelweg, maar niet op dezelfde plek, vijf personen uit Zeewolde.

Schoolreis

De zesdejaars leerlingen kwamen terug van een schoolreis naar Berlijn. Ze moesten twee uur op de plek des onheils wachten totdat ze naar het Van der Valk hotel bij Hengelo werden gebracht. Vier van hen werden naar het ziekenhuis gebracht maar konden daar al snel weg.

De leerlingen zijn met vervangend vervoer verder gereisd. Bij de school in Duiven was schoolleiding aanwezig om ouders en familieleden op te vangen. Donderdag volgt er een gesprek tusen leerlingen en begeleiders over het gebeurde.

Juist woensdag kondigde Rijkswaterstaat, in verband met het eerdere ongeval, aan de pijlen op de bewegwijzeringsborden bij de splitsing van de snelwegen A35 en A1 aan te passen. Die borden staan namelijk niet precies boven de goede rijstroken en dat levert verwarring op, beaamde RWS eerder op de dag.

Werkzaamheden

Op de snelweg wordt al twee jaar aan de weg gewerkt. De rijbanen krijgen nieuw asfalt en enkele banen worden verbreed. Het gaat om 11 kilometer tussen de aansluiting Almelo en de aansluiting Twentekanaal, inclusief de knooppunten Azelo en Buren.