LONDEN - Volgens de Russische wetenschapper Gennady Tsjeoerin kan overmatig vloeken impotentie veroorzaken bij mannen. Vrouwen die veel onwelvoeglijke taal uitslaan, krijgen volgens hem meer last van lichaamshaar en overmatige spierontwikkeling. Dat meldde woensdag het Britse internetpersbureau Ananova.

Tsjeoerins onderzoek was gebaseerd op de theorie dat water een soort 'geheugen' heeft, dat beïnvloed wordt door positieve en negatieve krachten. Volgens de onderzoeker hebben hij en zijn team urenlang staan schelden op een glas water.

Water

Vervolgens goten ze dat glas leeg over een bak zaadjes. Daarvan kwam minder dan de helft op, terwijl in een andere bak, waarover een glas zuiver bronwater was uitgegoten, bijna alle zaadjes ontsproten.

Tsjeoerin: "Daarna zijn we gaan kijken naar zware vloekers en naar anderen die bijna nooit scheldwoorden gebruiken. We ontdekten dat als mannen zulke woorden in het dagelijks leven gebruiken, dat onmiddellijk leidt tot seksuele stoornissen, bijvoorbeeld impotentie".

Tsjeoerin stelt verder dat vloekende vrouwen langzaamaan beginnen te veranderen in mannen. Zij krijgen meer haar en meer spieren.