Amerikaanse politie schiet donkere man neer bij verkeerscontrole

Een donkere man is woensdagavond neergeschoten door een agent bij een verkeerscontrole in de Amerikaanse staat Minnesota. De man overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De politie heeft de dood bevestigd, dat melden Amerikaanse media.

Agenten zouden vier of vijf schoten hebben gelost op de man die op dat moment in een auto zat. Bij hem in de wagen zaten ook een vrouw en een kind, zij raakten beide niet gewond.

Het incident is gefilmd door de vrouw in de auto. "Ze hebben mijn vriend neergeschoten", zegt zij. Volgens de vrouw had haar vriend een wapenvergunning en maakte hij dat ook duidelijk aan de agent. Toen het slachtoffer vervolgens zijn identificatie wilde pakken werd hij beschoten door de politie.

"Hij liet de agent weten dat hij een vuurwapen had en dat hij zijn portefeuille wilde pakken. De agent schoot toen in zijn arm", aldus de vrouw.

De reden van de verkeerscontrole is vooralsnog onduidelijk aldus de politiewoordvoerder. Het zou gaan om een kapot achterlicht. 

Video: Amerikaanse politie schiet donkere man neer bij verkeerscontrole 

Baton Rouge

Dinsdag werd ook een man doodgeschoten door de politie in het Amerikaanse Baton Rouge. Woensdag werd gedemonstreerd tegen politiegeweld.

Enkele honderden mensen deden mee aan het protest. ''Zwarte levens doen ertoe'', riepen demonstranten voor de winkel waar het incident plaatsvond.

Video: Politie reageert op incident in Minnesota 

Lees meer over:
Tip de redactie