Bij een ongeluk op de A8 bij Oostzaan zijn woensdagmiddag tien gewonden gevallen. Drie van hen zijn er ernstig aan toe. Het verkeer op de A8 en A10 had tijdens de spits te maken met vertraging.

Dat melden de Verkeersinformatiedienst (VID) en ANWB. Volgens de politie ging het om een kop-staartbotsing, waarbij vier auto's betrokken waren.

De weg tussen Zaandam en de Coentunnel was richting het zuiden enige tijd helemaal dicht. De A8 is even voor 19.00 uur weer opengegaan.

Rond hetzelfde tijdstip gebeurde een ongeluk aan de andere kant van de weg, waar een kijkersfile was ontstaan. Richting Zaanstad zijn daar drie rijstroken afgesloten, meldt de ANWB.

Muurvast

Rond 18.30 stond het verkeer op de A8 richting Amsterdam muurvast door het ongeluk, aldus de VID en ANWB. Er stond een file van ruim 7 kilometer. Automobilisten die in de file stonden, moesten rekening houden met zeker een uur extra reistijd.

Ook verkeer op de A10 aan de noordkant van Amsterdam ondervond hinder van de vertraging.

Doorgaand verkeer vanuit Noord-Holland deed er goed aan de A8 te mijden. Omrijden kon vanuit de provincie via Alkmaar (N243, A9). Verkeer vanuit de regio Zaanstad kon kiezen voor de route via de N246 en de N203.

Actuele verkeersinformatie