BIDDINGHUIZEN - Een vijftigjarige taxichauffeur uit Zwolle is in de nacht van dinsdag op woensdag bij de ingang van het attractiepark Six Flags Holland in Biddinghuizen op gewelddadige wijze van zijn auto beroofd. De man liep onder meer hoofdletsel en inwendig letstel op, als gevolg van een aantal steekwonden.

De taxichauffeur verklaarde tegenover de politie, dat hij drie mannen had opgepikt in het centrum van Zwolle. Die vroegen de man of hij hen kon afzetten bij het attractiepark in Biddinghuizen.

Bij de ingang bleek dat het drietal niet voor de rit wilde betalen. In plaats daarvan beroofden de nog onbekende daders de chauffeur van zijn taxi. Ze lieten de gewonde man achter in een sloot. Het slachtoffer wist zelf hulp te zoeken bij omwonenden. Hij is naar het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad gebracht. Elk spoor van de auto en de mannen ontbreekt vooralsnog.

De Flevolandse politie heeft achttien rechercheurs op de zaak gezet. De politie heeft een klein deel van het terrein woensdagmorgen een tijdje afgezet voor sporenonderzoek. Er werd ook met speurhonden naar aanwijzingen gezocht, maar dat heeft nog niks opgeleverd. Het attractiepark was wel gewoon bereikbaar.