NUENEN - De arts die ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij de verdwijning van zijn vrouw begin 2001, is dinsdag in Oslo vrijgelaten. Er zijn tot nu toe geen bewijzen gevonden die zijn betrokkenheid bij die verdwijning aantonen. De politie beschouwt hem nog wel als verdachte. Een woordvoerder van de politie heeft dat woensdag gezegd.

De man beweert dat zijn 31-jarige Filipijnse vrouw destijds overspannen is teruggekeerd naar haar geboorteland. De politie stelde al eerder een onderzoek in, maar dat leverde niets op. Onlangs toonde misdaadverslaggever Peter R. de Vries aan dat de vrouw nooit in de Filipijnen is aangekomen. Dat was voor de politie aanleiding het onderzoek te heropenen.

Maandag begon een uitgebreid onderzoek in de woning in het Brabantse Nuenen waar het echtpaar destijds woonde. Ook de tuin is omgespit. De verdachte is tegelijkertijd aangehouden in zijn huidige woonplaats Oslo. Het onderzoek leverde tot nu toe echter niets op. Voor de Noorse justitie was dat reden de man te laten gaan. De politie wil het onderzoek in het pand woensdag afronden.