De voormalige leider van motorclub No Surrender, Klaas Otto, is dinsdag in zijn woning in Bergen op Zoom gearresteerd. 

De arrestatie vond plaats in het kader van een onderzoek naar witwassen, heeft de politie bevestigd. Otto wordt ervan verdacht grote sommen geld te hebben verdiend met criminele activiteiten. 

Eerder deze maand werd de woning van Otto ook al doorzocht. Bij de huiszoeking werd administratie in beslag genomen, net als een tv en meerdere horloges. 

Otto was op het moment van die doorzoeking niet in zijn woning aanwezig. De politie deed toen al de oproep aan Otto om zichzelf te melden bij de politie. 

Motorclub No Surrender wordt door politie en justitie in verband gebracht met criminele activiteiten. Otto behoort tot de oprichters van No Surrender en was jarenlang de voorman van de club.

Luchtbuks

Op dinsdagochtend is ook een lid van No Surrender (41) in Rotterdam opgepakt door een arrestatieteam. Hij bleek onder meer over een scherpschutterswapen en luchtbuks te beschikken. De man werd ingerekend voor een mishandeling en meerdere bedreigingen in de relationele sfeer, meldt de politie.

Het arrestatieteam werd ingezet, omdat de verdachte als vuurwapengevaarlijk werd beschouwd. De man werd in een woning in Delfshaven gearresteerd.

De aanpak van criminele motorclubs heeft hoge prioriteit bij politie, gemeente en Openbaar Ministerie. Leden van deze organisaties zijn volgens deze autoriteiten op grote schaal betrokken bij, of inmiddels veroordeeld voor, misdrijven zoals drugs- en wapenhandel, afpersing en mishandeling.