JAKARTA - De 55-jarige Susilo Bambang Yudhoyono (55) is woensdag in de hoofdstad Jakarta tot de nieuwe president van Indonesië beëdigd. Hij is de zesde president van Indonesië en de opvolger van Megawati Soekarnoputri.

Bekijk video:
Modem / Breedband

Het Japanse persbureau Kyodo meldde dat een moslimgeestelijke tijdens de beëdiging de koran boven het hoofd van de nieuwe president hield. Na de korte inauguratie volgde de beëdiging van vice-president Jusuf Kalla.

In een interview met de Singaporese krant The Strait Times, dat woensdag kort voor de beëdiging werd gepubliceerd, zei Susilo dat hij strengere anti-terreurwetten wil introduceren. Hij zei dat die nodig zijn, omdat terroristen nog steeds een grote bedreiging voor Indonesië vormen.

In de huidige situatie is het voor justitie in Indonesië moeilijk om van terrorisme verdachte personen voor onbepaalde tijd vast te houden. Verder wil Susilo de veiligheidsdiensten effectiever laten werken.

De opvolger van Megawati Soekarnoputri zal later woensdag de samenstelling van zijn nieuwe kabinet bekendmaken. De nieuwe ministerploeg zal donderdag worden ingezworen.