ASSEN - Politie en justitie hebben nog geen technische bewijzen gevonden tegen de 27-jarige R.K. uit Zuidwolde, die ervan wordt verdacht dat hij in 1993 de vijftienjarige Andrea Luten uit Ruinen heeft gewurgd. Dat zei zijn advocaat, H. Pellinkhof, woensdag.

Volgens de raadsman heeft de recherche destijds 54 sporen veiliggesteld, waaronder drie haren. Twee haren zijn van Andrea zelf afkomstig en een schaamhaar bleek van een onbekend persoon. Die laatste haar blijkt niet van K. te zijn.

Geen van de sporen leiden tot dusver naar de verdachte, meent Pellinkhof. Hij benadrukt ook nog dat zijn cliënt absoluut geen bekentenis heeft afgelegd.

De raadsman zegt dat woensdag nog een getuige wordt gehoord in de zaak. Hij wil niet zeggen om wat voor persoon het gaat. Pellinkhof heeft inmiddels wel een bezwaarschrift tegen het Openbaar Ministerie (OM) ingediend, omdat hem enkele stukken worden onthouden. "Zo kan ik mijn cliënt niet volledig verdedigen", concludeert hij ontstemd. De raadkamer van de rechtbank in Assen behandelt het klaagschrift hierover donderdag.

/NIEUWSPolitie heropent zaak Andrea Luten