HENGELO - Bij RTV Oost in Hengelo is woensdag een derde dreigbrief bezorgd. Rechercheurs, die sinds kort iedere ochtend de post bij de regionale omroep openen, hebben de brief onmiddellijk in beslag genomen. Over de inhoud wil de politie nog geen mededelingen doen.
RTV Oost

Vrijdag ontving de omroep een eerste dreigbrief. De inhoud bestond uit drie kogels en een kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen waarop lijsttrekkers waren omcirkeld en diverse malen het woord 'dood' stond geschreven.

Zaterdag werd een brief bezorgd met een foto van de koningin en de tekst 'is dood'. De politie heeft daarop extra veiligheidsmaatregelen genomen om koningin Beatrix te beschermen tijdens haar bezoek van afgelopen dinsdag aan twee zorgboerderijen in Overijssel. Bovendien werden rondleidingen uit het programma geschrapt.

Volgens hoofdredacteur en directielid H. Everts van RTV Oost heerst bij de omroep een nerveuze stemming. "Het personeel is wel gespannen. Begrijpelijk als de recherche elke ochtend aanwezig is bij het openen van de post."

De eerste en derde brief werden telefonisch aangekondigd bij de redactie. De politie zegt nog geen idee te hebben wie de dreigbrieven naar de regionale omroep stuurt.

/NIEUWSRegionale omroep ontvangt kieslijst met kogelsRTV Oost krijgt dreigbrief met foto koningin