ASSEN - Iedereen kan vanaf eind 2004 in de daluren voor 1 euro een uur lang onbeperkt met de bus reizen in Groningen, Assen en Emmen. Dat heeft het Drents-Groningse Openbaar Vervoerbureau in Assen dinsdag gemeld.

De aankondiging van het Eurokaartje komt een week nadat Provinciale Staten van Drenthe het idee opperden de mogelijkheden te onderzoeken voor een dergelijk experiment dat mensen moet verleiden vaker de bus te nemen. Reizigers hoeven dus niet eerst ergens een strippenkaart te kopen.

Het eerder dit jaar ingestelde OV-bureau heeft besloten nog voor het einde van dit jaar met een proef te beginnen. Het bureau wil het reizen met de bus in Groningen en Drenthe makkelijker maken en zo meer reizigers trekken. Het Eurokaartje moet daaraan een bijdrage leveren.

Behalve het Eurokaartje, dat alleen voor de stads- en streekbussen in Groningen, Assen en Emmen geldt, wordt ook een VoordeelDalkaart ingevoerd. Dat is een kaart waarmee in de daluren voor 6 euro een dag onbeperkt gebruik kan worden gemaakt van het busvervoer in heel Groningen en een groot deel van Drenthe. Kinderen tot 11 jaar betalen voor deze kaart 1 euro. Het OV-bureau maakt de exacte ingangsdatum van de kaartjes nog bekend en gaat het systeem medio 2005 evalueren.