LONDEN - De leider van een Britse hulpverleningsorganisatie in Irak, Margaret Hassan, is dinsdagochtend ontvoerd. De Arabische zender Al-Jazeera heeft beelden laten zien van de ontvoerde vrouw. Een onbekende groep heeft de ontvoering opgeëist. Dat heeft de BBC dinsdag gemeld.

Hassan werkt sinds 1992 voor de hulpverleningsorganisatie CARE in Irak. Ze heeft de Iraakse nationaliteit en is met een Iraakse man getrouwd. Ze woont al meer dan dertig jaar in het Arabische land.

Een woordvoerder van CARE zei zich niet bewust te zijn van enig motief voor de ontvoering. Ook zijn er vooralsnog geen aanwijzingen dat Margaret Hassan iets is aangedaan.

Ambassade

De Britse minister van Buitenlandse Zaken, Jack Straw, liet weten "zeer bezorgd" te zijn over de situatie. Volgens hem is de ambassade in Irak hard bezig uit te zoeken wat er precies gebeurd is.

Geoff Hoon, de Britse minister van Defensie, zei dat Hassan al lang een ingezetene is van Irak en haar hele leven heeft gewijd aan het Iraakse volk. "Het geeft aan hoe ver deze terroristen willen gaan", aldus Hoon.

CARE

CARE is een non-gouvernementele hulporganisatie met 72 werknemers in Irak. De organisatie is sinds 1991 actief in het land. In het hoofdkwartier in Bagdad werken dertig mensen, allemaal Irakezen.