ALANYA - Door een explosie dinsdag in een Turks badhuis in het Zuid-Turkse vakantieoord Alanya zijn twee Nederlandse toeristen gewondgeraakt. Dat liet het ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdag weten. Onder de zeventien gewonden zijn ook Duitsers en Noren.

Volgens een woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn de Nederlanders lichtgewondgeraakt door de explosie. Volgens de Turkse autoriteiten zijn zes gewonden er ernstig aan toe. De districtscommissaris van Alanya noemde het een troost dat er niemand om het leven is gekomen.

De explosie zou zijn ontstaan bij de reparatie van een op aardgas gestookt verwarmingsapparaat. Op het moment van het ongeluk bevonden zich ongeveer vijftig toeristen en medewerkers in het badhuis.

ANWB

Volgens de alarmcentrale van de ANWB, die contact had met het ziekenhuis waar de slachtoffers worden verzorgd, is een van de gewonde Nederlanders met beenletsel opgenomen. "Onder de zwaargewonden zitten volgens onze informatie alleen Turken en Duitsers", aldus een woordvoerder.

De alarmcentrale kreeg de melding van de explosie binnen van Nederlandse toeristen die op het moment van de ontploffing net met bus een excursie door Alanya maakten. "Deelnemers aan de excursie meldden dat ze veel mensen verward over straat zagen lopen."