ALMELO - Een te hoge snelheid is de bestuurder van de auto die in de nacht van zaterdag op zondag op de A35 bij Almelo verongelukte, fataal geworden. Dat blijkt uit technisch onderzoek van de politie. Ook de vier andere inzittenden, evenals de chauffeur uit Zeewolde afkomstig, kwamen om.

Of er ook sprake is geweest van alcoholgebruik is door de zware verminking van de lijken niet meer na te gaan, aldus een voorlichter van het Openbaar Ministerie in Almelo. Justitie zal derhalve geen sectie op de lichamen laten verrichten.

Scherpe bocht

Het ongeval gebeurde zondagmorgen vroeg vlak voor een scherpe bocht waar de A35 ophoudt en overgaat in een toegangsweg naar Almelo. Uit onderzoek blijkt dat het voertuig met een te hoge snelheid de bocht is ingereden, waardoor de bestuurder de macht over het stuur kwijtraakte.

Brand

De auto draaide twee keer om z'n as en raakte enkele bomen. Door die botsingen scheurde de benzinetank en vloog de auto in brand. Volgens de politie waren de inzittenden zeer waarschijnlijk op slag dood. De politie geeft niet vrij hoe snel de auto heeft gereden. Op de plek des onheils is 50 kilometer per uur de maximumsnelheid.