MADRAS - De politie van India heeft Koose Muniswamy Veerappan doodgeschoten, de meest gezochte bandiet van het land. Dit hebben de autoriteiten dinsdag meegedeeld.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Veerappan zou meer dan honderd moorden hebben gepleegd. De politie is twaalf jaar naar hem op zoek geweest. De politie had een beloning van ongeveer 95.000 euro in het vooruitzicht gesteld voor de tip die tot arrestatie zou leiden. Het is niet bekend of de politie door een tip op het spoor van de bandiet was gekomen.

Vuurgevecht

Veerappan, een etnische Tamil, werd door de politie omsingeld in een bos in de deelstaat Tamil Nadu. Volgens de politie kwamen Veerappan en drie van zijn handlangers om het leven in een vuurgevecht met agenten.

De Indiase politie betichtte Veerappan van banden met militante Tamils. Hij zou onder meer contacten hebben met de separatistische Tamil Tijgers op Sri Lanka.

Snor

De bandiet viel op door zijn zeer lange snor. Hij had als bijnaam Jungle Cat. Veerappan dankte die aan zijn grote kennis van het oerwoud en omdat hij geluiden van wilde dieren goed kon nabootsen. Veel inwoners van Tamil Nadu zagen hem als een soort moderne Robin Hood.