Oproerpolitie moet ingrijpen tegen Hongaarse fans in Marseille

De Franse oproerpolitie heeft zaterdag opnieuw moeten ingrijpen bij een EK-wedstrijd in het Stade Vélodrome van Marseille.

Voorafgaand aan het duel tussen Hongarije en IJsland probeerden Hongaarse fans in een ander vak te komen door over de hekken van de tribunes te klimmen.

Met traangas en wapenstokken werden de voetbalsupporters, veelal gehuld in zwarte T-shirts, teruggedrongen door de politie.

Tegen het einde van de wedstrijd werd er vuurwerk afgestoken in het stadion. DAt gebeurde aan de zijde van de Hongaarse fans.

Vorige week ging het helemaal mis in hetzelfde stadion tijdens de wedstrijd tussen Engeland en Rusland. Tientallen Russische hooligans klommen over de hekken en sloegen er in het Engelse vak op los.

Beveiliging

Marseille was de dagen daarvoor ook al geteisterd door voetbalrellen. De Europese federatie UEFA en de Franse autoriteiten besloten naar aanleiding daarvan de beveiliging in de stadions aan te scherpen.

Fans uit Kroatië en Turken misdroegen zich vrijdag in respectievelijk Saint-Étienne en Nice, door vuurwerk op het veld te gooien.

Lees meer over:
Tip de redactie