WILLEMSTAD - FOL-leider Anthony Godett is maandag vrijgelaten uit de Bon Futuro-gevangenis op Curaçao. Hij zat daar sinds 7 september vast op verdenking van deelname aan een criminele organisatie, het aannemen van steekpenningen en valsheid in geschrifte.

Godett werd opgewacht door circa vijftig partijgenoten, allen gehuld in de partijkleur oranje. Tegenover de aanwezige pers verklaarde hij onschuldig te zijn aan alles waar hij van wordt beschuldigd. Volgens hem heeft het Openbaar Ministerie geen enkel bewijs tegen hem. Het eerste wat hij gaat doen is een bezoek brengen aan zijn moeder. Daarna vindt een kerkelijke dankdienst plaats.

Het Openbaar Ministerie had vorige week verlenging van de gevangenhouding van Godett gevraagd. De rechtbank had dit toegewezen, maar Godett ging hiertegen in hoger beroep. Het Hof deed maandag pas uitspraak. Hierdoor heeft Godett de begrafenis van ex-minister van Justitie Ben Komproe zaterdag gemist.

Afscheid

Godett mocht niet aanwezig zijn bij de kerkdienst en de begrafenis van Komproe, maar werd wel in de gelegenheid gesteld om afscheid te nemen van zijn partijgenoot. Onder bewaking werd Godett vanuit de gevangenis overgebracht naar het uitvaartcentrum waar Komproe lag opgebaard. Ook de grote man achter de FOL, Nelson Monte, die eveneens vastzit, mocht in het uitvaartcentrum afscheid nemen.

Komproe overleed vorige week maandag aan de gevolgen van ernstige maag- en nierproblemen. Vele partijleden en sympathisanten van de FOL waren wel naar de begrafenis gekomen, op verzoek van de partij in oranje gehuld.