Gevonden dode baby Amsterdam-West is pasgeboren jongetje

De dode baby die woensdagavond in Amsterdam-West is aangetroffen, blijkt een pasgeboren jongen. Hij is vermoedelijk voldragen, zegt de politie na eerste onderzoek. 

Hoe het kindje is overleden, kon een woordvoerster nog niet zeggen. De baby droeg een rompertje en lag in een tas.

Op het lichaam van de baby is sectie verricht, maar de uitkomst hiervan is nog niet bekend. Ook is niet duidelijk wanneer het kindje is gestorven en hoe lang het al lag op de plek waar een wandelaar de schokkende vondst deed.

De baby werd gevonden door een man die zijn hond uitliet, even na zes uur. De tas met daarin het lichaampje lag aan de waterkant bij de oostoever van de Sloterplas.

Verdacht

De recherche is op zoek naar mensen die iets verdachts hebben gezien bij de Sloterplas, die de tas mogelijk al eerder zagen liggen of hebben gezien dat mensen hem hier achterlieten. Ook wil de politie in contact komen met mensen bij wie in de omgeving recent iemand hoogzwanger was, maar waar sinds de bevalling nog geen baby is gezien.

De politie roept bovendien de medische wereld op zich te melden, mocht het kindje onder begeleiding van professionele zorgverleners ter wereld zijn gekomen. Wie hier vanwege het medisch beroepsgeheim over twijfelt, kan zich richten tot het adviesorgaan van zijn medische beroepsgroep of bellen met Meld Misdaad Anoniem, aldus de politie.

Video: Dode baby gevonden in bosjes Amsterdam

Lees meer over:
Tip de redactie