ALMELO - Door een ongeval bij Almelo zijn zondagochtend vroeg vijf mensen om het leven gekomen. Ze zaten in een auto die op de snelweg A35 (Enschede-Almelo) tegen de vangrails botste, vervolgens van het talud reed en in brand vloog. De slachtoffers komen allemaal uit Zeewolde, bevestigde een politiewoordvoerder in de loop van zondag.

In eerste instantie ging de politie ervan uit dat er vier mensen in de auto zaten. Uren na het ongeval bleek dat het er vijf waren. De leeftijden en namen van de slachtoffers zijn nog niet bekend.

Afgesloten

Het ongeval gebeurde ter hoogte van de Henriëtte Roland Holstlaan. De weg was in verband met het ongeval uren afgesloten. Ook de verbindingsweg van de snelweg A1 (Apeldoorn-Hengelo) naar de A35 richting Almelo was enige tijd gestremd.

Het Rampen Identificatie Team (RIT) is ingeschakeld om de verkoolde lichamen te identificeren. Volgens een politiewoordvoerster zal waarschijnlijk pas maandag de identiteit van alle slachtoffers bekend zijn en worden vrijgegeven.

Twee weken geleden werd Zeewolde ook al opgeschrikt door een ernstig ongeval. Op de Zeewolderdijk in die plaats kwamen in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 oktober drie jongeren om het leven bij een frontale botsing tussen twee scooters. Een van de slachtoffers was een 17-jarige jongen uit Zeewolde.