De Beierse plaats Simbach am Inn, die afgelopen week is getroffen door overstromingen, heeft hulp gevraagd van het Duitse leger. De stad Polling in Beieren heeft de noodtoestand afgekondigd.

De straten in Polling zijn er ondergelopen en het water staat er kniehoog. Het is niet bekend of er slachtoffers zijn gevallen.

Naar Simbach komen zondag honderd manschappen om te helpen, stelde een gemeentewoordvoerder. De militairen hoeven geen zwaar materieel mee te nemen, want dat is er al voldoende.

Duitsland kampt al meer dan een week met noodweer en overstromingen. Het extreme weer kostte al zeker elf mensen het leven. De schade bedraagt naar schatting een miljard euro.

Ook de slotdag van het festival Rock am Ring in Duitsland is afgelast door noodweer. Het festival werd eerder al stilgelegd door blikseminslag.

Video: Slotdag Rock am Ring afgelast vanwege noodweer

Slotdag Rock am Ring afgelast vanwege noodweer
Slotdag Rock am Ring afgelast vanwege noodweer

Mensenlevens

Het festival werd zaterdagavond door organisator Marek Lieberberg afgelast. "Het is vreselijk. Ik kan wel janken", aldus Lieberberg. "Maar er zijn mensenlevens in gevaar."

Een zware onweersbui trok zaterdagavond recht over het festivalterrein, waar 90.000 bezoekers zich hadden verzameld. Op die avond speelden onder andere de Red Hot Chili Peppers en Deftones.

Blikseminslagen

Op vrijdag sloeg de bliksem ook in het op festivaltterrein. Daarbij raakten meer dan tachtig mensen gewond. Het is niet de eerste keer dat Rock am Ring door bliksem is getroffen. Vorig jaar raakten daardoor 33 mensen gewond. 

Rock am Ring is een van de grootste muziekfestivals in Duitsland. Jaarlijks komen er meer dan tachtigduizend mensen op af.

Video: Noodweer tijdens Rock am Ring

Tientallen gewonden na blikseminslag festival Duitsland
Tientallen gewonden na blikseminslag festival Duitsland