Politie doet onderzoek op plek neergestoken krantenbezorgster Rotterdam

De politie in Rotterdam heeft vrijdag uitgebreid onderzoek gedaan op de Pasteursingel en omgeving, in de hoop meer te weten te komen over de dood van een krantenbezorgster. 

De Schiedamse vrouw overleed twee weken geleden nadat ze op 13 mei was neergestoken toen ze de krantenwijk van haar zoon liep. Er is nog steeds geen verdachte aangehouden.

Tientallen agenten en brandweerlieden deden aan de zoekactie mee. ''Bosschages zijn minutieus uitgekamd en met behulp van een ladderwagen van de brandweer is ook op platte daken en in dakgoten gekeken'', aldus de politie vrijdag.

''We hebben daadwerkelijk een aantal voorwerpen gevonden, waarvan bekeken wordt of ze iets met het steekincident te maken kunnen hebben.''

Stille tocht

Vorige week zaterdag liepen honderden mensen mee in een stille tocht voor de omgebrachte krantenbezorgster door Schiedam-Oost en Rotterdam Oud-Mathenesse. Een van de deelnemers was de Rotterdamse wethouder van veiligheid Joost Eerdmans.

Twintig rechercheurs proberen de zaak op te lossen. De politie zoekt nog altijd naar de dader, ''een getinte man van tussen de twintig en dertig jaar oud met gezichtsbeharing. Hij is vermoedelijk tussen de 1.70 en 1.80 meter lang. Hij had een capuchon op en droeg mogelijk een trainingspak.''

Lees meer over:
Tip de redactie