NAALDWIJK - Ongeveer 1200 mensen hebben zaterdagmiddag in Naaldwijk meegelopen in een stille tocht naar aanleiding van het familiedrama dat zich deze week in die plaats voltrok. Burgemeester Van der Tak van de gemeente Westland sprak van "een indrukwekkende bijeenkomst met een grote opkomst."

De deelnemers aan de tocht herdachten dat donderdagochtend een 37-jarige vrouw en drie van haar kinderen (van 1, 2 en 12 jaar) bij hun woning aan de Höandellaan werden neergestoken. De vrouw overleed enige tijd later. De drie kinderen werden in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht. De toestand van twee van hen is stabiel. Een kind, de 12-jarige jongen, verkeert nog in kritieke toestand.

De deelnemers aan de stille tocht kwamen bij elkaar in buurtcentrum De Kandelaar. Het college van burgemeester en wethouders, met voorop burgemeester Van der Tak, voerde de stoet aan richting de eindbestemming aan de Händellaan. Achter hen liepen directe familieleden van de slachtoffers, gevolgd door de resterende deelnemers.

Bij de ingang van de flat werden bloemen en waxinelichtjes neergelegd en witte ballonnen opgelaten. Medeleerlingen van basisschool Het Palet, waar het 12-jarige slachtoffer les kreeg, plaatsten een wit hart van gaas, met daarin bloemen verwerkt.