AMSTERDAM - Edwin de Roy van Zuydewijn zit in zijn woning in Frankrijk. "Ik ben gewoon thuis", zei hij vrijdagavond in de uitzending van Barend en Van Dorp. Uit een advertentie die vrijdag in dagblad Trouw stond, kon worden opgemaakt dat prinses Margarita op zoek is naar haar echtgenoot. Zij wil van hem scheiden.

In Barend en Van Dorp liet De Roy van Zuydewijn weten dat hij verbaasd is over de advertentie en dat Margarita wel degelijk weet waar zij hem kan bereiken. "Ik zit nu in Frankrijk en als ik in Nederland ben, heb ik een aantal adressen en die zijn bij velen bekend, ook bij Margarita." Hij voegde er aan toe: "Ik heb afgelopen woensdag nog uitgebreid met haar gesproken." Voorlopig komt De Roy van Zuydewijn niet terug naar Nederland.

Advertentie

In de advertentie in Trouw rept een deurwaarder rept van een verzoek van de prinses tot echtscheiding van De Roy van Zuydewijn "zonder bekende woon- of verblijfplaats in of buiten Nederland". Hij wordt daarin verzocht uiterlijk 21 januari te reageren.

Volgens een zegsman van het kantoor van gerechtsdeurwaarders is zo'n advertentie wettelijk verplicht als de tegenpartij geen vast adres of een onbekend adres heeft.

Postadres

Eerder op de dag liet G. Meijers, advocaat van De Roy van Zuydewijn, namens zijn cliënt weten dat Margarita haar man deze week nog heeft gebeld. Bovendien heeft ze zijn postadres en ze weet hem dus ook telefonisch te vinden, aldus Meijers.

Medio augustus werd bekend dat de dochter van prinses Irene van De Roy wilde scheiden. Vorig jaar maakte het stel een hoop stampij in de media, omdat het van oordeel was dat het door de koninklijke familie was dwarsgezeten. De familie zou van mening zijn dat De Roy geen goede partij was voor de prinses.