TOKIO - Een Boeing 747-400 van KLM heeft zaterdag wegens vermeende motorproblemen een voorzorgslanding moeten maken op een vliegveld in het noorden van Japan. Niemand van de 284 inzittenden en bemanningsleden raakte gewond, zo hebben luchtvaartautoriteiten tegen het Japanse persbureau Kyodo gezegd.

Vlucht KL861 was onderweg van Schiphol naar het vliegveld Narita bij Tokio toen de piloten de Japanse luchtverkeersleiding meldden dat zij een van de vier motoren wegens een melding van een brandstoflek hadden uitgeschakeld. Een uur later (rond 00.30 uur Nederlandse tijd) landde het op het vliegveld New Chitose op het eiland Hokkaido, circa 800 kilometer ten noorden van de Japanse hoofdstad.

De passagiers gingen op New Chitose van boord. Vervolgens vlogen zij met een vervangend toestel naar het vliegveld Haneda bij Tokio. Mogelijk was de melding over een brandstoflek loos alarm, aldus functionarissen. Inspecteurs konden na de landing namelijk geen lek vinden. De oorzaak van het incident wordt nog steeds onderzocht.