HILVERSUM - Nieuwslezeres Annette van Trigt van het NOS Journaal is donderdag opgestapt. Zij heeft dat gedaan omdat de NOS het contract met haar niet wilde verlengen, liet hoofdredacteur Hans Laroes vrijdag weten.

"Haar vertrek houdt geen verband met de recente publicaties over haar nevenactiviteiten bij het UWV", aldus Laroes. Waarom haar contract niet is verlengd, wil hij niet zeggen.

Van Trigt kwam in opspraak omdat zij er een lucratieve bijbaan op na hield bij uitkeringsinstantie UWV. De NOS legde vorige maand het schnabbelen van de eigen journalisten aan banden omdat het de journalistieke onafhankelijkheid van medewerkers in gevaar zou brengen. Het journaal liet toen weten dat wie zich niet aan het nieuwe protocol zou houden, kon rekenen op berisping, schorsing of zelfs ontslag.

Van Trigt heeft het NOS Journaal twee jaar gepresenteerd. Ze nam vooral de uitzending van 18.00 uur voor haar rekening. Daarvoor werkte ze twaalf jaar bij Studio Sport. In die tijd was zij ook een van de presentators van het radioprogramma Met het Oog op Morgen.