WASHINGTON - De Amerikaanse president George W. Bush heeft in de laatste peilingen een lichte voorsprong op zijn Democratische rivaal John Kerry. Bush staat op 48 procent en Kerry op 44 procent van de kiezers. Dit blijkt uit een peiling van Reuters/Zogby die vrijdag is bekendgemaakt.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

De uitslag van deze peiling geeft aan dat Bush lichtelijk uitloopt op de Democratische senator Kerry. Dinsdag stonden beide kandidaten nog gelijk op 45 procent elk. Bush zou deze winst te danken hebben aan een goed optreden tijdens het presidentiële debat van woensdag.

Volgens de peilers is vooral de steun voor Bush onder de zwevende kiezers toegenomen.

Eerst vond 18 procent van de zwevende kiezers dat Bush herkozen moest worden, nu vindt bijna een kwart van de onbesliste kiezers dat Bush in het Witte Huis moet blijven. Zes procent van de zwevende kiezers heeft nog niet besloten op wie ze gaan stemmen.

Steun binnen partij

Ook heeft Bush een grotere steun binnen zijn eigen partij dan Kerry. Van de Republikeinen zegt 89 procent Bush te steunen. Bij de Democraten steunt 79 procent John Kerry. In een nek-aan-nek-race kan dit verschil nog van belang zijn, aldus de peilers.

Verder blijkt uit de peilingen dat Bush inloopt op Kerry bij katholieke en vrouwelijke kiezers. De president ligt bij jongere kiezers iets voor op zijn Democratische uitdager. Bij oudere Amerikanen heeft Kerry een stevige voorsprong op Bush.

De peiling is gehouden onder 1220 kiezers en heeft een foutmarge van ongeveer 2,9 procent.