TAIPEI - Het eiland Taiwan is vrijdag getroffen door een zware aardbeving. Volgens het nationale weerinstituut dat ook seismologische metingen verricht, had de beving een kracht van 7,0 op de schaal van Richter. Vooral het noordelijk deel van het eiland zou zijn getroffen. Meldingen over schade of slachtoffers zijn er nog niet.

De beving deed zich voor op een diepte van ongeveer 60 kilometer. Het epicentrum bevindt zich naar schatting 110 kilometer uit de kust van het noordoosten van het eiland. Taiwan wordt geregeld getroffen door aardbevingen.

In 1999 deed er zich voor het laatst een voor met de kracht van 7,0. Het natuurgeweld eiste toen naar schatting 2400 mensenlevens.

In Japan registreerde het landelijke meteorologische instituut een beving bij een groep kleine eilanden in de zuidelijke prefectuur Okinawa, ten westen van Taiwan.

Volgens het Japanse persbureau Kyodo had de beving een kracht van 6,6 op de schaal van Richter. De Japanse autoriteiten deden geen mededelingen over eventuele slachtoffers.