NAALDWIJK - In Naaldwijk is zaterdag een stille tocht naar aanleiding van het familiedrama dat zich donderdagochtend in het dorp heeft afgespeeld. Dat maakte burgemeester S. van der Tak van de gemeente Westland, waar Naaldwijk onder valt, donderdagavond bekend.

Donderdagochtend vond de politie een 37-jarige moeder en haar drie kinderen met steekwonden buiten hun woning aan de Händellaan. De moeder overleed later aan haar verwondingen.

Het aanvangstijdstip van de stille tocht is nog niet bekend. Van der Tak sprak zijn deelneming en medeleven uit naar de familie en in het bijzonder de kinderen. "Het is onbeschrijfelijk wat hier is gebeurd. Ik ben diep geschokt."

Het medeleven van de burgemeester ging ook uit naar de omwonenden die hij dankte voor hun kordate optreden waardoor hulpverleners snel en adequaat hun werk konden doen. De moeder en de vier kinderen woonden sinds augustus in de woning aan de Händellaan. De gemeente kende het gezin omdat de moeder haar bedrijfje onlangs moest beëindigen. "We hebben haar daarbij begeleid."

Van der Tak ging niet in op de achtergronden van het geweldsincident. Klasgenoten van de slachtoffertjes kunnen rekenen op opvang en begeleiding. In de herfstvakantie die vrijdag begint, blijven leraren en hulpverleners beschikbaar.