Verschuren verovert goud op 200 meter vrije slag bij EK langebaan

Sebastiaan Verschuren heeft woensdagavond goud veroverd op de 200 meter vrije slag bij de EK langebaan in Londen. 

De 27-jarige Amsterdammer tikte in 1.46,02 aan en was daarmee iets sneller dan Velimir Stjepanovic. De Serviër zette een tijd neer van 1.46,26.

Het brons was voor de Brit James Guy. Maarten Brzoskowski eindigde in de finale als zevende.

Verschuren, die startte in baan vier, lag halverwege zijn race nog op de derde plaats en kon pas in de laatste meters voorbij Stjepanovic zwemmen. Zijn tijd was langzamer dan in de halve eindstrijd (1.45,87).

Voor Verschuren is het zijn eerste Europese titel op de langebaan. In 2010 veroverde hij al wel eens brons op de 200 meter vrije slag.

Superblij

"Ik kan het zelf eigenlijk nog niet geloven", zei de Europees kampioen in een eerste reactie bij de NOS. "Het was een goede race, anders win je niet. Ik heb alles gegeven en ben superblij."

"Ik probeerde mijn eigen race te zwemmen. Mijn kracht ligt op de tweede 100 meter en dat heb ik vandaag weer laten zien. Ik wist wel dat ik het in met had en dat ik kon winnen. Het is heel mooi om in een olympisch jaar om op deze manier het EK te zwemmen."

Verschuren was al zeker van deelname aan de Olympische Spelen in Rio van komende zomer.

Kromowidjojo

Ranomi Kromowidjojo pakte later op de avond zilver op de 100 meter vrije slag. Ze moest de Zweedse titelverdedigster Sarah Sjöström voor zich dulden. Femke Heemskerk pakte het brons.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie