ZUTPHEN/HARDERWIJK - De officier van justitie seponeert de aanklacht voor stalking tegen de 54-jarige Fenny van L. uit Epe, die eind juli werd aangehouden in de zaak-Zuuk. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dit besloten na bestudering van een onderzoeksrapport van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Dit maakte het OM in Zutphen donderdag bekend.

Van L. stond in het kader van dit onderzoek DNA-materiaal af en deed een schrijfproef. Woensdag meldde de advocaat van Van L., P. Reitsma, dat het betreffende onderzoek zijn cliënt zou vrijpleiten. Maar het OM wilde dat woensdag nog niet bevestigen. Reitsma drong aan op seponering en wil een schadeclaim indienen namens zijn cliënt.

Hennep

De aanklacht tegen stalking van een politiefunctionaris is geseponeerd, maar Fenny van L. kan wel een boete tegemoet zien voor het kweken van hennep omdat de politie bij haar aanhouding op 30 juni in haar woning stuitte op een hennepkwekerij. Op 4 augustus werd ze weer vrijgelaten, maar het justitieonderzoek ging door.

Inwoners van de buurtschap Zuuk (gemeente Epe) worden sinds 1998 geteisterd door brandstichtingen, schriftelijke bedreigingen, vernielingen zoals het doorsnijden van remkabels van auto's en andere misdrijven. Daardoor ontstaan soms levensbedreigende situaties.

Relatie

Alle acties zijn gericht tegen personen, verenigingen en bedrijven die contact hebben of hadden met een inwoner van Zuuk. Aanleiding was een relatie van die man destijds met een minderjarig meisje.