LOS ANGELES - De ouders van r&b-zangeres Aaliyah hebben een klacht ingediend tegen platenmaatschappij Virgin Records wegens nalatigheid. De maatschappij zou mede schuldig zijn aan het vliegongeval, waarbij de 22-jarige zangeres omkwam.

Aaliyah kwam op 25 augustus met acht anderen uit haar gezelschap op de Bahama's om het leven toen het tweemotorig vliegtuigje waar ze in zat neerstortte. Ze had daar een videoclip opgenomen.

Aaliyahs ouders, Diane en Michael Haughton, stellen nu dat er veel te veel mensen aan boord waren, dat het toestel niet geschikt was en dat de piloot niet gekwalificeerd was. Het echtpaar heeft ook de exploitant van het vliegtuig aangeklaagd.

Ook nabestaanden van twee andere passagiers zijn naar de rechter gestapt. In februari had de familie van twee kappers die omkwamen dat al gedaan. Virgin zou winst boven veiligheid hebben gesteld. Virgin Records en Blackhawk International Airways waren niet bereikbaar voor commentaar.

/ACHTERKLAPZangeres Aaliyah omgekomen bij vliegtuigcrash (video) Piloot van Aaliyah blijkt junkBevestigd: Aaliyah's vliegtuig was te zwaar