MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft donderdag vijftien, zestien en achttien jaar gevangenisstraf geëist tegen drie Roemenen voor de brute en fatale overval op het bejaarde echtpaar Polderman uit Hansweert op 21 maart.

De aanklager komt tot deze strafmaat door het extreme geweld dat is gebruikt en het weinige berouw dat de verdachten achteraf hebben getoond.

De Roemenen hebben volgens justitie het echtpaar Polderman in de nacht van 20 op 21 maart op brute wijze in hun woning overvallen. De 80-jarige man werd daarbij zo zwaar mishandeld dat hij een paar weken later aan zijn verwondingen bezweek.

De politie hield de drie Roemenen aan na een grote klopjacht in de buurt van de woning. De mannen waren toen in het bezit van ruim 4000 euro en diverse sieraden, die uit de woning van het echtpaar afkomstig bleken te zijn. De drie hebben de overval bekend.

Half mei werden in deze zaak nog twee mannen en een vrouw uit Roemenië aangehouden. Eind mei zijn vervolgens nog twee Nederlanders gearresteerd.