AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam gaat twee parkeerwachters van het bedrijf Parkeer Combinatie Holland (PCH) vervolgen voor de verduistering van enkele tientallen duizenden euro's. Dat heeft een woordvoerder van het OM donderdag gezegd.

Het tweetal was werkzaam in de Amsterdamse stadsdelen Oud-Zuid, De Baarsjes en Bos en Lommer. De politie kwam het duo op het spoor door een tip bij de anonieme meldlijn M. De parkeerwachters vielen op omdat zij 's nachts parkeerautomaten aan het legen waren.

Geschaduwd

De werknemers zijn vervolgens enige tijd geschaduwd voordat de politie op 29 september tot arrestatie overging. Tijdens de huiszoeking werden vier tassen met muntgeld gevonden. Ook de partners van beide verdachten zijn gearresteerd, maar later vrijgelaten. De parkeerwachters zijn inmiddels ook weer thuis, maar blijven verdachte in de zaak.

De drie stadsdelen hebben aangifte gedaan, zo bevestigt het OM. Wanneer de zaak voor de rechter verschijnt, is nog niet duidelijk. Werkgever PCH bevestigde donderdag dat de twee op staande voet ontslagen zijn. Het bedrijf heeft ook toegezegd het gestolen parkeergeld terug te betalen aan de stadsdelen en stelt een eigen onderzoek in om herhaling te voorkomen.