AMSTERDAM - Een ongeval met vier personenauto's en een gekantelde vrachtwagen heeft woensdagmiddag tot een verkeerschaos op de ringweg A10 bij Amsterdam-Noord geleid. De vrachtwagen lekte vloeibare bitumen, een teersoort. De snelweg is helemaal afgesloten en de opruimwerkzaamheden duren zeker tot 05.00 uur donderdagochtend.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Het ongeval gebeurde om ongeveer half vier ter hoogte van de Nieuwe Leeuwarderweg in de richting van de Zeeburgertunnel. De tankauto reed door de middenberm. Volgens een politiewoordvoerder raakten acht mensen gewond. Twee van hen, onder wie de vrachtwagenchauffeur, zijn in een ziekenhuis opgenomen. Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend.

Specialist

De hete teer veroorzaakte een enorme chaos op de ringweg. Het duurt naar schatting nog uren voordat een specialistisch bedrijf de vloeistof uit de tankwagen heeft overgepompt en de weg heeft schoongemaakt. De weg moet bovendien nog worden gefreesd en geasfalteerd.

De politie sloot een deel van de A10 af. Dat leidde in de avondspits tot een verkeersinfarct. De files waren rond 21.30 uur vrijwel opgelost. Het is nog wel druk op de wegen rondom Amsterdam.

Ochtendspits

Rijkswaterstaat doet er alles aan de A10 voor donderdagochtend vrij te hebben. Nederland wacht dan een extreem drukke ochtendspits wegens stakingen in het openbaar vervoer.