MAMURRAS - Een groep zwerfhonden heeft in de Albanese stad Mamurras zeker negen mensen zo ernstig verwond, dat zij in een ziekenhuis moesten worden opgenomen. Twee vrouwen, van 24 en 35 jaar, zijn er zo ernstig aan toe dat zij naar een hospitaal in de hoofdstad Tirana moesten worden overgebracht.

Het bloedige incident speelde zich dinsdag af, vertelde de burgemeester van Mamurras. De honden vielen in het centrum voorbijgangers aan. Zeker negen mensen liepen diepe wonden op aan armen en benen. De artsen in het plaatselijk ziekenhuis hebben de slachtoffers meteen behandeld met een vaccin tegen hondsdolheid.

Burgemeester Froku zei dat hij de politie al enige tijd geleden had gevraagd iets te doen aan de steeds toenemende aantallen zwerfhonden. "Zij vormen een bedreiging voor de mensen. Ik heb aangeraden de kinderen binnen te houden en ze niet alleen naar school te laten gaan."

Zwerfhonden vormen ook een steeds toenemend probleem in andere Albanese steden. Hier en daar schiet de politie de dieren dood.