COEVORDEN - Bij diervoederproducent Iams in Coevorden heeft dinsdagmiddag een uitslaande brand gewoed. Daarbij is niemand gewond geraakt. De schade is nog niet bekend.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De brand ging gepaard met een forse rookontwikkeling. Omwonenden moesten tijdelijk ramen en deuren gesloten houden. Aan het eind van de middag hadden brandweerkorpsen uit de omgeving de vuurhaard onder controle en kon worden volstaan met nablussen. Volgens de brandweer zijn er geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

Filter

De brand ontstond rond twee uur in een filter op het dak, door een warmgelopen ventilator. Aangewakkerd door de sterk wind sloegen de vlammen via het dak naar binnen.

De ongeveer vijftig mensen die er aan het werk waren, konden bijtijds vluchten. Ze werden opgevangen in een naastgelegen bedrijf. Volgens de locatiemanager van Iams hoeft de fabriek niet als verloren te worden beschouwd. De fabriek blijft wel voor onbepaalde tijd dicht.

De fabriek op het industrieterrein Europark is in 1998 in gebruik genomen. Er werken in totaal zo'n 250 mensen. Het bedrijf is van een internationale diervoederfabrikant, onderdeel van Procter & Gamble.