AMSTERDAM - Een 51-jarige man uit Zeist deed maandag op het politiebureau in zijn woonplaats een bijzondere melding. Er was een grote hoeveelheid paardenhaar in de uitlaat van zijn wagen gevonden, vertelde hij de dienstdoende agenten.

De man had de afgelopen weken herhaaldelijk problemen met zijn auto, die maar niet op snelheid wilde komen. Afgelopen weekeinde was hij op weg naar Zeeland en had hetzelfde probleem. Op de snelweg wilde de auto niet harder dan 70 kilometer per uur. De Zeistenaar zette de auto aan de kant en belde de wegenwacht.

De wegenwachter trof vervolgens het paardenhaar in de uitlaat aan. Toen dat was verwijderd reed de auto volgens de politie weer 'als een zonnetje'.

Omdat de man toch in een gevaarlijke situatie is gekomen heeft hij aangifte gedaan. De politie heeft geen idee wie het haar in de uitlaat kan hebben gestopt.

Volgens een lezeres van NU.nl was het echter geen paardenhaar. "Haha, dat heb ik ook een keer gehad met mijn auto. Dit spul lijkt inderdaad erg op paardenhaar, maar is isolatiemateriaal van de uitlaat! Ik kon er een prachtige pruik van maken. Ik denk dat die man binnenkort nog een keer langs de weg zal staan, want er ontbreekt nu essentieel materiaal in zijn uitlaat," aldus Marleen Nagtegaal.