De Rotterdamse douanemedewerker Gerrit G. die wordt verdacht van corruptie, zou ook op de hoogte zijn geweest van liquidatieplannen in de Rotterdamse onderwereld.

Dat schrijft NRC woensdag op basis van een verhoor van de schoonzoon van G. Ook G. zelf heeft bevestigd dat hij met zijn schoonzoon sprak over ruzies binnen het criminele circuit en pogingen om "mensen op te ruimen", waarvoor hij zelf ook zou zijn benaderd.

De liquidatie waarvoor G. werd benaderd zou plaats vinden binnen de groep drugscriminelen met wie hij samenwerkte. Het conflict ging over geld. Binnen de groep Rotterdamse drugshandelaren werd in 2014 een aantal liquidatiepogingen gedaan. 

Eén van de slachtoffers daarvan was GGZ-directeur Rob Zweekhorst uit Berkel en Rodenrijs, die per vergissing voor zijn woning werd doodgeschoten. Het beoogde slachtoffer woonde bij Zweekhorst in de buurt en maakte deel uit van de groep criminelen.  

1 miljoen

G. werd in april vorig jaar aangehouden. Hij zou als douanier in de Rotterdamse haven hebben meegewerkt aan drugstransporten en verdiende daarmee zeker 1 miljoen euro. Dit bedrag werd door agenten in de woning van G. gevonden tijdens zijn aanhouding, maar mogelijk verdiende hij veel meer.