In een pand op de Pensmarkt in Den Bosch heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een uitslaande brand gewoed.

De vlammen kwamen op de zolderverdieping naar buiten, aldus een woordvoerder van de brandweer. Niemand raakte gewond.

Rond 1.30 uur was de brand die even na middernacht was ontstaan, onder controle. In het pand in het centrum van Den Bosch zijn Brasserie Top en appartementen gevestigd. Het is nog niet bekend waar het vuur precies is ontstaan.

Alle bewoners konden op tijd naar buiten komen. De brandweerwoordvoerder kon niet zeggen om hoeveel mensen het gaat. Onderzoek moet uitwijzen wanneer ze weer terug naar huis kunnen. Doordat de brand met veel rookontwikkeling gepaard ging, moet het pand eerst goed geventileerd worden.

Video: Brand in appartementen en brasserie in Den Bosch

Zolder

De brand is op de zolderverdieping deels doorgeslagen naar het naastgelegen pand. IJssalon Australian heeft daardoor schade opgelopen.

De panden staan midden in het centrum van Den Bosch, niet ver van de plek waar eind februari een winkel van opticienketen Pearle instortte.

Horst

Ook in een vrijstaande loods in het Limburgse Horst heeft in de nacht van dinsdag op woensdag brand gewoed. Rond 1.30 uur brak de brand uit. Volgens de brandweer was het vuur deels uitslaand. Er zijn geen dieren of mensen gewond geraakt.

De brand ging met veel rookontwikkeling gepaard omdat er in de loods zevenhonderd pakken hooi opgeslagen waren. Ook stonden er enkele landbouwvoertuigen.

Om het vuur goed te kunnen blussen, heeft een kraan delen van de loods moeten slopen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.