WASHINGTON - De Amerikaanse acteur Christopher Reeve is zondag op 52-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn agent maandag bevestigd. De verlamde acteur was zaterdag in coma geraakt na een hartstilstand. Zijn familie was bij hem.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Agent Wesley Combs zei dat Reeve hartproblemen kreeg, nadat hij in zijn huis voor een doorligwond was behandeld. De acteur overleed in het ziekenhuis van Northern Westchester in de buurt van New York. Hij is niet meer bij kennis geweest. Reeves vrouw Dana bedankte de verpleging en "miljoenen fans over de hele wereld die mijn man al die jaren hebben gesteund".

Superman

Reeve maakte vooral furore als Superman, een rol die hij in de jaren '70 en '80 vier keer speelde. Hij was verlamd vanaf zijn nek sinds hij in 1995 van zijn paard werd gegooid. Daarna zette hij zich in voor de rechten van gehandicapten, maar ook voor meer onderzoek naar de behandeling van verlammingen.

In 1998 speelde hij in Rear Window, een remake van de Hitchcock-thriller over een man in een rolstoel die ervan overtuigd raakt dat er een moord is gepleegd. Voor die rol kreeg Reeve een Screen Actors Guild.