De Algerijn die vorige week in Italië gearresteerd werd in verband met de aanslagen in Brussel en Parijs blijft voorlopig vastzitten in Italië.

Een uitleveringsverzoek van België werd vrijdag door een rechter goedgekeurd, maar de aanklager is in beroep gegaan. Hij wil meer tijd om onderzoek te doen naar de contacten van de verdachten in Italië.

De 40-jarige Djamal Eddine Ouali werd zaterdag door een speciale antiterreureenheid opgepakt in Bellizzi, een dorpje in de buurt van de Zuid-Italiaanse stad Salerno.

Ouali zou tot een bende behoren die volgens de Italiaanse en de Belgische autoriteiten weer in contact stond met de cel achter de aanslagen in Parijs en Brussel. Deze bende zou onder meer de reisdocumenten van de opgepakte Salah Abdeslam hebben gemaakt.

De Belgische autoriteiten hadden om de arrestatie van de Algerijn gevraagd nadat de naam van Ouali werd aangetroffen op documenten bij huiszoekingen in Brussel afgelopen oktober. Daarbij werden ook foto's gevonden van de plegers van de aanslagen in Parijs en Brussel.