RIJSWIJK - Zeker vijf mensen zijn afgelopen weekeinde om het leven gekomen in het verkeer. Onder hen waren drie motorrijders en een fietser. In Amsterdam raakten twee leden van een gezin zwaargewond toen hun auto over de kop sloeg.

In Heerde kwam een 39-jarige motorrijder uit Vorchten op de Zwolseweg in botsing met een auto. De 46-jarige man uit Wapenveld merkte de motorrijder vermoedelijk te laat op bij het linksaf slaan. De Vorchtenaar overleed ter plaatse.

Sint Maarten

Een 29-jarige inwoner van het Noord-Hollandse Sint Maarten kwam zaterdag in Alkmaar met zijn motor ten val in een bocht en schoof over het wegdek onder een hem tegemoet komende bus van Connexxion. De motorrijder was op slag dood. Van de inzittenden van de bus raakte niemand gewond.

Tilburg

Een 41-jarige Tilburger raakte zaterdagavond zwaargewond nadat hij hard optrok bij een verkeerslicht vanaf de snelweg A-58/Blaakweg. Volgens een ooggetuige week hij daarbij naar rechts uit en raakte de stoeprand aan de rechterzijde van de weg. Daarna reed de motorrijder tegen een verkeersbord en een verkeerslicht en kwam ten val. Hij overleed in de nacht van zaterdag op zondag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Lieren

In het Kanaal Zuid in het Gelderse Lieren (gemeente Apeldoorn) is zaterdag een 54-jarige fietser uit Apeldoorn verdronken. Zij raakte vermoedelijk onwel, belandde in het kanaal en verdronk. Haar man, die voor haar fietste, zag haar op een gegeven moment niet meer, maar wist niet dat zij in het water was gevallen. De politie trof haar daar aan.

Dronten

Door een botsing tussen een auto en een vrachtwagen in Dronten is zondag een 74-jarige passagier uit Elburg zwaargewond geraakt, en later in het ziekenhuis overleden. De bestuurder van de personenwagen raakte lichtgewond, de 25-jarige vrachtwagenchauffeur liep geen letsel op. De chauffeur zag toen hij de weg opdraaide de auto over het hoofd, vermoedelijk werd hij verblind door de zon, aldus de politie.

Amsterdam

Vier leden van een gezin raakten zondag door een aanrijding op de Burgemeester Van Leeuwenlaan in Amsterdam-Slotermeer gewond. De moeder en een kind verkeren in kritieke toestand, de vader en het andere kind zijn buiten levensgevaar. De bestuurder van een bestelbusje dat bij de aanrijding betrokken was, is na het ongeval weggerend, maar meldde zich later bij de politie. De personenauto sloeg over de kop na de aanrijding met het busje en kwam tot stilstand tegen een paal.