DEN HAAG - De bewoners van vijftien woningen aan de Antheunisstraat in Den Haag hebben in de vroege zondagochtend op straat gestaan wegens een brand in een naastgelegen portiekwoning. Een woordvoerder van de brandweer zei dat de brand om iets voor half vijf uitbrak in een leegstaande woning waar zich een kleine hennepkwekerij bevond.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De benedenburen ontdekten de brand omdat stukken plafond naar beneden vielen. Volgens de woordvoerder hebben de benedenburen geluk gehad. "Zij lagen in de achterkamer te slapen en werden wakker omdat het plafond in de voorkamer naar beneden kwam. De brand woedde op dat moment al een tijdje."

Onbewoonbaar

De brandweer heeft de drie omliggende portieken uit voorzorg laten ontruimen. Om 06.00 uur konden alle bewoners, behalve de benedenburen, weer naar binnen. Volgens de woordvoerder bedraagt de schade minimaal 200.000 euro. De woning van de getroffen benedenburen is onbewoonbaar verklaard. De naastgelegen woningen hebben geen schade.

Overbelasting

De brand was omstreeks half zes onder controle. De woordvoerder van de brandweer vermoedt dat de brand in de hennepwoning is ontstaan door overbelasting van het elektriciteitsnet.