De Turkse regering is gegriefd door een satirisch programma op de Duitse publieke omroep. De Duitse ambassadeur is dinsdag op het ministerie van Buitenlandse Zaken ontboden.

Vermoedelijk gaat Turkije bij deze bijeenkomst formeel protest aantekenen tegen het programma, meldde Spiegel Online maandag. Turkije wil dat het programma waarin het spotje te zien was, niet meer wordt uitgezonden.

In een aflevering van Extra 3 op 17 maart werd in een liedje met de titel "Erdowi, Erdowo, Erdogan" de draak gestoken met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan.

Het twee minuten durende liedje, dat de melodie heeft van de hit Irgendwie, Irgendwo, Irgendwann van zangeres Nena, beschrijft onder meer het enorme paleis in Ankara waar Erdogan intrek heeft genomen.

Video: Erdowie, Erdowo, Erdogan

Turkije niet blij met Duitse satire over Erdogan
Turkije niet blij met Duitse satire over Erdogan

Persbreidel

Ook wordt de toenemende persbreidel in Turkije en de slechte behandeling van vrouwen in Turkije in het lied aangesneden. De clip bestaat uit recente journaalbeelden over deze onderwerpen.

Van kritiek op zijn persoon of de omgang met journalisten moet Erdogan weinig hebben. Zo stoorde hij zich enorm aan buitenlandse diplomaten die zaterdag de eerste procesdag tegen de journalisten Can Dündar en Erdem Gül bijwoonden en daarover twitterden.