KNMI trekt code geel voor harde wind weer in

Het KNMI heeft de waarschuwing, ofwel code geel, voor zware windstoten maandag aan het begin van de avond ingetrokken. Alleen voor de provincie Limburg geldt deze waarschuwing nog in verband met lokale onweersbuien.

De paasstorm zorgde in Zandvoort voor de grootste problemen. Vanwege loszittende dakbedekking zijn maandagmiddag 28 appartementen ontruimd. Een woordvoerder van de brandweer zegt dat de dakbedekking de volle wind vangt en daardoor van het platte dak dreigt af te waaien.

Het appartementencomplex staat net achter de boulevard. Bouw- en woningtoezicht van de gemeente Zandvoort beslist later vandaag of de bewoners een nachtje elders moeten doorbrengen of dat ze vandaag toch weer in hun appartement kunnen. De mensen worden voorlopig opgevangen in de brandweerkazerne in Zandvoort.

Het verkeer had ook last van de paasstorm, maar volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) is de ergste windoverlast aan het begin van de avond achter de rug. 

De dienst telde maandag vier gekantelde aanhangers en/of caravans op verschillende wegen in Nederland. De grootste problemen deden zich begin van de middag voor. "Toen piekte de wind in Noord-Holland. Daar waren dan ook vooral de problemen. In Zeeland kreeg het verkeer in de ochtend last van de harde wind", aldus een woordvoerder van de VID.

Zo kantelde op de A58 bij Heinkenszand een caravan en moest de N286 in Halsterenenige tijd dicht omdat er een boom op de weg lag.

Op de A9 ter hoogte van Heemskerk werd een deel van een aanhanger weggeblazen. In Velsen werd de A22 afgesloten, omdat er een boom op een auto was gevallen.

Lees meer over:
Tip de redactie