Bij een bomaanslag in een park waar christenen tijdens de paasdagen bijeen waren, zijn zondag in de Pakistaanse stad Lahore zo'n zeventig doden gevallen en meer dan driehonderd mensen gewond geraakt. 

Een zelfmoordterrorist blies zichzelf op tussen geparkeerde auto's bij een park niet ver van een kinderspeeltuin. Er zijn veel kinderen en vrouwen onder de slachtoffers. 

Het park bevindt zich vlakbij het overheidsgebouw waar premier Nawaz Sharif werkt. Wegens het paasweekeinde was het druk in het park. 

Een groep extremisten verwant aan de extremistische Pakistaanse Taliban heeft de verantwoordelijkheid opgeëist en stelde dat christenen het doelwit waren.

Tal van media berichtten dat het een zelfmoordaanslag was en dat de terrorist al is geïdentificeerd, omdat zijn hoofd is gevonden. Het zou om een 28-jarige man uit het zuiden van de getroffen deelstaat Punjab gaan.

Dagen van rouw

Pakistan heeft drie dagen rouw afgekondigd. Alle openbare parken in het land blijven voorlopig gesloten.

Pakistan telt bijna tweehonderd miljoen inwoners en minder dan drie miljoen Pakistani zijn christelijk. In Lahore zou bijna 5 procent van de bevolking christelijk zijn. Dat is dan voor Pakistaanse begrippen een hoog percentage. Lahore in de deelstaat Punjab is een relatief rijke stad die wordt gerekend tot de politieke basis van de huidige premier van Pakistan, Nawaz Sharif. Die heeft zijn afschuw uitgesproken.

Video: Tientallen doden bij aanslag Pakistan 

Tientallen doden bij aanslag Pakistan
Tientallen doden bij aanslag Pakistan