ZEEWOLDE - De politie doet wel degelijk onderzoek naar een dodelijk scooterongeval in Zeewolde, waarbij vorig weekeinde drie jongeren om het leven kwamen. Volgens een woordvoerster vindt er geen onderzoek plaats naar de schuldvraag, maar wel naar eventuele technische mankementen aan de scooters van de drie overleden jongens. Of de oorzaak van het ongeval te achterhalen is, is nog niet zeker.

De politiewoordvoerster stelt dat de ouders, die ongerust hadden gereageerd op eerdere berichten dat er geen onderzoek zou plaatsvinden, inmiddels op de hoogte zijn van de acties die de politie nog zal ondernemen. De Verkeers Ongevallen Analysedienst (VOA) brengt bovendien in kaart of er verbeteringen mogelijk zijn aan de dijk, die soortgelijke aanrijdingen in de toekomst kunnen voorkomen.

Twee Harderwijkers van 15 en 16 jaar oud en een 17-jarige inwoner van Zeewolde kwamen om het leven toen zij op de Zeewolderdijk zonder te remmen frontaal op elkaar botsten. Alle slachtoffers droegen een helm, de bromfietsen voerden verlichting en de weg is breed, recht, overzichtelijk en heeft geen begroeiing. Niemand zag het ongeluk gebeuren.