De A28 tussen Zwolle en Amersfoort is zaterdagavond bij Strand Horst, ter hoogte van Ermelo (Gelderland), enige tijd afgesloten geweest nadat daar een voetganger was aangereden.

De man is ter plekke overleden aan zijn verwondingen, laat de politie weten. De weg richting Amersfoort was lange tijd afgesloten voor onderzoek. Rond 23.45 uur werd de weg weer vrijgegeven. 

Waarom de man op de snelweg stond of liep, is onduidelijk. Het ongeval gebeurde even voor 20.00 uur.

De VerkeersInformatieDienst (VID) adviseerde het verkeer de A28 tussen Zwolle en Amersfoort helemaal te mijden. Omrijden kon vanaf knooppunt Hattemerbroek, via de A50 en A1 richting Apeldoorn.

De A28 is volgens de VID al de derde snelweg die zaterdag moet worden afgesloten. Eerder zorgden ongelukken op de A1 en de A27 voor veel oponthoud.

A4

Zaterdagavond is ook de A4 richting Den Haag ter hoogte van Schiphol afgesloten geweest in verband met een ongeluk. Daarbij zouden meerdere auto's op elkaar gereden zijn. Een traumahelikopter is geland, aldus de VID. Een persoon zou gewond geraakt zijn. Rond 1.00 uur werd de weg weer opgesteld voor het verkeer.

Ook de A50 richting Eindhoven was ter hoogte van knooppunt Paalgraven uren afgesloten in verband met een dodelijk ongeval. De weg werd rond 3.30 uur vrijgegeven.

Het oponthoud bij de A50 zorgde volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) voor chaotische taferelen. Rijkswaterstaat probeerde het verkeer terug te leiden naar afrit Ravenstein. Veel auto's keerden echter op eigen houtje naar de afslag.

Bekijk de actuele situatie op de weg