Grote brand in restaurant Twello

In een restaurant aan de Dorpsstraat in Twello heeft zaterdagavond een grote uitslaande brand gewoed. De brandweer rukte met groot materieel uit om het vuur te bestrijden.

Enkele tientallen mensen die zich in het pand bevonden, wisten veilig naar buiten te komen, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Niemand raakte gewond.

De tweede verdieping van het gebouw is verwoest. De eerste verdieping liep brand- en rookschade op en door het blussen heeft de begane grond waterschade opgelopen. De brand ontstond vermoedelijk in of nabij een wasdroger, laat de veiligheidsregio via Twitter weten.

Rond 20.25 uur werd het sein brand meester gegeven. Omliggende panden zijn niet in gevaar geweest. De kerkdienst in de naastgelegen kerk kan echter niet doorgaan vanwege het lawaai van voertuigen en de lichte rookoverlast.

Eerder sloegen de vlammen uit de ramen op de bovenste verdieping van het monumentale pand waar ook restaurant Swinckels is gevestigd. Ook was er veel rookontwikkeling. 

Nader onderzoek naar de brand volgt nog, aldus de veiligheidsregio.

Video: Uitslaande brand in restaurant Twello

Heeft u foto’s of videos bij dit nieuws? Upload via NUfoto of stuur in viaWhatsApp (+31613880644).

Lees meer over:
Tip de redactie