DEN HAAG - Twee medewerkers van een Delftse supermarkt die woensdag een vermeende winkeldief mishandelden, worden verdacht van poging tot doodslag danwel zware mishandeling. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) laten weten. De rechter-commissaris stelde het duo vrijdag in bewaring.

Het slachtoffer, een 53-jarige man, werd woensdagavond op straat mishandeld door de twee supermarktmedewerkers. De twee verklaarden dat ze de man verdachten van diefstal. Volgens het OM is het nog onduidelijk of het slachtoffer inderdaad iets uit de winkel heeft gestolen. Dit wordt nog onderzocht. De man liep een gecompliceerde dubbele beenbreuk op en is inmiddels geopereerd.

Twee medewerkers van dezelfde supermarkt werden vorig jaar door de politierechter veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur en vier weken voorwaardelijke gevangenisstraf wegens het mishandelen van een winkeldief.

De eigenaar van de supermarkt vond het vonnis destijds onbegrijpelijk. Hij wees erop dat hij en zijn medewerkers wekelijks te maken hebben met geweld en bedreigingen zonder dat ze het recht hebben zichzelf te verdedigen. In de supermarkt hangen vele beveiligingscamera's.